Home > Syfilis test

Syfilis test

Syfilis staat bekend als een ernstige SOA. Als je dit vroeg ontdekt is het gelukkig vrij makkelijk en goed te behandelen. De Syfilis bacterie nestelt zich in de vagina, de penis, de anus en ook in de mond. De plek waar je bent geïnfecteerd is afhankelijk van de manier waarop je seks hebt bedreven. Uiteindelijk kan de bacterie zich via het bloed door je hele lichaam verspreiden.

Er zijn verschillende stadia van de infectie*

  1. Een pijnloos zweertje op de plaats van eerste infectie, b.v. op de geslachtsdelen of bij de mond, enige weken (10-90 dagen) na het contact.
  2. Een stadium met niet jeukende huidafwijkingen (de voetzolen en handpalmen zijn vaak aangedaan), een grieperig gevoel (koorts, hoofdpijn, keelpijn, spierpijn, malaise) en andere afwijkingen, enige maanden later.
  3. Het derde stadium: neurolues waarbij het centraal zenuwstelsel wordt aangedaan met ernstige neurologische en psychiatrische verschijnselen. Het heeft heel lang geduurd voordat deze ziekte, die meestal pas jaren na de besmetting optreedt, is herkend als een laat gevolg van syfilis. Uiteindelijk kan het derde stadium uitmonden in een cardiovasculaire syfilis, waarbij het hart en de grote bloedvaten worden aangetast.
* (Dit maakt de ziekte erg verraderlijk, omdat je van het eerste en tweede stadium geneest en je dus geneigd bent te denken 'ervan af te zijn'. Het derde stadium kan echter dodelijk zijn, en bovendien kun je andere sexuele partners besmetten.)

Doe een Syfilis test als je zelf iets vermoed want als je te lang doorloopt wordt je echt heel ziek..

Syfilis test

Thuistest

Met een simpele vingerprik weet u of er een besmetting van Syfilis aanwezig is in het bloed. Doordat er anti-lichamen worden aangemaakt na besmetting is dit duidelijk te achterhalen met de Syfilis thuistest. U plaatst het bloedmonster op de testcasette en wacht ongeveer 10 minuten op de uitslag.

De thuistest bevat de volgende componenten:
* 1 Aluminium zakje met de Syfilis testcassette
* 1 Steriele lancet voor de vingerprik
* 1 Pleister
* 1 Druppelflesje
* 1 Bijsluiter

U heeft daarbij nog een klok, wekker of stopwatch, om de tijd op te nemen, en een schoon papieren zakdoek of tissue nodig.

Bestel hier de Syfilis thuistest

Heeft u andere symptomen?