Home > Gonorroe test

Gonorroe test

Gonorroe of druiper wordt aan partners overgedragen door seksueel contact zonder bescherming. Gonorroe wordt veroorzaakt door bacteriën die leven op en in de slijmvliezen van de vagina, penis, anus, keel en ogen. Door orale seks is het ook mogelijk om Gonorroe in de keel te hebben.

Gonorroe klachten bij mannen
Mannen krijgen meestal na enkele dagen tot twee weken na het oplopen van gonorroe de eerste klachten. Deze klachten bestaan uit pusachtige afscheiding uit de plasbuis, die vaak gelig of groenig van kleur is, en een branderig of geïrriteerd gevoel bij het plassen. Ook moeten mannen regelmatig kleine beetjes plassen. Soms zijn er helemaal geen klachten. Ook dan kan de ziekte overgedragen worden.

Gonorroe klachten bij vrouwen
Veel vrouwen met Gonorroe hebben geen of bijna geen klachten. Soms is er wat meer vaginale afscheiding dan normaal. Dit kan dan onaangenaam ruiken en ziet er dan een beetje pus achtig uit.

Hoe weet je of je Gonorroe hebt?
Door gebruik te maken van deze Gonorroe thuistest kun je zelf checken of je besmet bent met de Gonorroe bacterie. Je kunt op een eenvoudige manier jezelf testen op de aanwezigheid van het gonorroe antigen in genitale afscheiding.

Gonorroe test

Gonorroe is zeer besmettelijk. Laat je testen als je zelf iets vermoed want als je te lang doorloopt wordt je echt heel ziek..

Bestel hier een gonorroe test

Gevolgen van Gonorroe

Vrouwen
Een acute infectie met gonorroe bij vrouwen kan gepaard gaan met pijn bij het plassen, een frequente aandrang tot plassen, en een verhoogde afscheiding uit de vagina. Daarnaast kunnen vrouwen abnormaal veel bloed verliezen tijdens de menstruatie en kunnen ze pijn hebben bij de geslachtsgemeenschap. Een infectie met gonorroe bij vrouwen kan zich uitbreiden naar de eileiders (de buisjes waardoor de al dan niet bevruchte eicel zich van de eierstokken naar de baarmoeder verplaatst). Dit gaat meestal gepaard met pijn in de onderbuik. Als de infectie van de eileiders in de bekkenholte terechtkomt, kan dat hevige pijn tot gevolg hebben. Ook is er vaak misselijkheid en braken.

Mannen
Ook bij mannen kan de ontsteking zich uitbreiden. Dit komt minder vaak voor dan bij vrouwen. De bacteriën komen via de zaadleiders terecht in de prostaat en de bijbal. Dit leidt dan tot een bijbalontsteking. Een bijbal ontsteking gaat gepaard met heftige pijn in de balzak, die soms uitstraalt naar de lies. In de balzak is een zwelling voelbaar. In een enkel geval kan een ontsteking van de bijbal een ontsteking van de bal veroorzaken. Dit geeft zwelling en pijn. Een ontsteking van de prostaat gaat gepaard met koorts en moeilijk en pijnlijk plassen. Bovendien geeft dit pijn in en rond de geslachtsorganen.

Heeft u andere symptomen?